Vanhoof: “Niet halen van Play-Off 1 is mentale klap”

Michiel Derwael
| 27 reacties
Vanhoof: “Niet halen van Play-Off 1 is mentale klap”
Foto: © SC

KV Mechelen is bezig aan een goed seizoen, maar is nog niet zeker van deelname aan Play-Off 1. Volgens sportief directeur Fi Vanhoof had alles al lang in kannen en kruiken kunnen zijn, maar zijn club was het grootste slachtoffer van het winterweer.

KV Mechelen speelt een goed seizoen en maakt kans op Play-Off 1, maar het wordt nog bang afwachten tot komend weekend.“Het niet halen van Play-Off 1 zou een mentale klap zijn voor de spelers en de entourage”, zegt Fi Vanhoof aan Het Nieuwsblad. “Stel dat we in plaats van tegen Club Brugge of Anderlecht tegen andere ploegen in de Play-off 2 moeten spelen, dan moeten we ons daar mentaal overzetten.”

Normaal zou alles al beslist moeten zijn, maar volgens Mechelen ligt het winterweer hiervoor tussen. Ook het ongelukkig seizoen van Christian Benteke is een reden volgens Vanhoof. “Als Benteke een normaal seizoen draait, waren we al verzekerd van Play-off 1. En door al die uitgestelde wedstrijden hebben we in een tempo moeten spelen dat we niet gewoon waren.”

“ Als we het normale schema hadden kunnen volgen, waren we én al zeker van Play-off 1 én hadden we meer kans gemaakt in de Beker van België. Maar hoe het ook afloopt, we moeten daar niet al te veel over zeuren. We hebben de afgelopen jaren een perfect parcours afgelegd”, aldus Vanhoof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties