Cercle speelt onder voorbehoud tegen Charleroi

Cercle speelt onder voorbehoud tegen Charleroi
Foto: © SC

Cercle Brugge zal woensdagavond aantreden tegen Charleroi, maar doet dat wel onder voorbehoud omdat ze vrezen voor sportieve en financiële consequenties. De West-Vlamingen zijn dan ook van plan naar de rechtbank te stappen om het geleden verlies terug te kunnen vorderen.

In onderstaand perscommuniqué kan u de grieven van Cercle Brugge lezen...

In een brief aan de KBVB formuleert Cercle haar ongenoegen over de houding van de Voetbalbond in deze zaak. Immers, nadat de bevoegde Bondsinstanties (Sportcomité, Beroepscomité en Evocatiecommissie) allen tot eenzelfde beslissing kwamen en de forfaitscore in het voordeel van Cercle bevestigden en nadat ook de rechter in eerste aanleg de vraag van Charleroi verwierp, ging de KBVB toch een arbitrageprocedure aan met Charleroi.
 
Op die manier zet de KBVB haar eigen organen voor schut en maakt ze die zelfs overbodig. Bovendien gebeurde dat met miskenning van o.m. de rechten can Cercle Brugge, die niet werd betrokken en evenmin werd gehoord in de arbitrageprocedure. Cercle leidt hierdoor mogelijk ernstige schade, zowel sportief als financieel: minder tv-rechten (voorlopig geraamd op 140.000 euro) door een lagere plaats in de competitie en in de vijfjaarklassering.
 
De houding van de KBVB is toch onbegrijpelijk. Ze tart elke verbeelding en verhindert een behoorlijke rechtsgang.
 
Cercle heeft zich in deze kwestie altijd loyaal opgesteld en schikte zich steeds naar de KBVB-reglementen. Dat de KBVB nu haar eigen rechtsgang en de uitspraken van haar eigen rechtsprekende organen miskent, vinden wij onaanvaardbaar. De KBVB schendt tegelijk de elementairste rechten van verdediging.
 
Cercle zal de wedstrijd tegen Charleroi spelen onder het grootste voorbehoud van alle rechten en zonder enige nadelige erkenning. Cercle Brugge ziet geen andere mogelijkheid zich tot de burgerlijke rechtbank te richten en de geleden schade voor de bevoegde rechtbank te verhalen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties