Kan België de drie punten mee naar huis nemen?

Michiel Derwael
| 84 reacties
Kan België de drie punten mee naar huis nemen?
Foto: © SC

Vrijdag staat België voor een cruciaal duel in en tegen Oostenrijk. Bondscoach Georges Leekens kampt in de aanloop van de EK-kwalificatiewedstrijd met een heuse blessuregolf. De oefenmeester zag ondermeer Lukaku, Proto en Alderweireld uitvallen op training.

België moet absoluut winnen in  Wenen als het nog kans wil maken op kwalificatie voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De vorige ontmoeting met Oostenrijk in het Koning Boudewijnstadion eindigde in 4-4. De Belgen gaven in de blessuretijd een voorsprong uit handen en zijn gebrand om nu een goede prestatie neer te zetten.

Georges Leekens heeft te maken met tal van blessures. Eerder haakten Fellaini en Legear al af voor de interland. Op training raakten Silvio Proto, Lukaku en Alderweireld geblesseerd. De doelman wordt vervangen door debutant Simon Mignolet. Nacer Chadli start ten koste van Eden Hazard in de basis.

Bij Oostenrijk is Marco Janko net op tijd fit.  De aanvaller was onzeker met een gebroken hand en een verrekking in de enkel. Dietmar Constantini kan geen beroep doen op Werder-speler Sebastian Prödl. De verdediger werd vrijdag geopereerd aan zijn dij.

U kan de wedstrijd hier live volgen.

Opstellingen

België:  Mignolet, Ciman, Kompany, Van Buyten, Vertonghen, Witsel, Defour, Simons, Chadli, Dembele, Ogunjimi .

Oostenrijk:  Macho, Dragovic, Pogatetz ,Alaba , Baumgartlinger, Dag, Fuchs , Junuzovic , Arnautovic,     Harnik , Janko.     

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties