Wilmots: "Als ik zo ver reis, is het om te winnen"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Wilmots: "Als ik zo ver reis, is het om te winnen"
Foto: © SC

Over enkele uren kruisen de Rode Duivels in Wenen de degens met Oostenrijk, nu al de belangrijkste match van het jaar. Assistent bondscoach Marc Wilmots is alvast niet op het vliegtuig gestapt om gewoon toe te kijken.

“Als ik zo ver reis, dan is het om te winnen”, zegt Wilmots in Het Nieuwsblad. “We hebben in deze campagne al mooi, positief voetbal gebracht, maar we moeten dat leren vertalen in resultaten.”

De nederlaag in Turkije is bij Wilmots nog niet uitgeveegd. “De Turken waren niet geweldig, we kwamen 0-1 voor en Gillet had dé kans op 0-2. We hebben het weggegeven door twee individuele fouten en twee gele kaarten. Tegen Oostenrijk waren we in de laatste minuten niet slim.”

Eden Hazard was een van de spelers die in de fout ging bij de late Oostenrijkse gelijkmaker. “Ik heb met Hazard gesproken over zijn actie. Hij zei: coach, wij wilden de 5-3 maken. Er was euforie in het stadion, maar als je met een paar minuten op de klok 4-3 voor staat, is de wedstrijd gedaan. Hij moest naar de hoek gaan en de fout uitlokken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties