Oostenrijk verliest opnieuw

Melissa Maes
| 8 reacties
Oostenrijk verliest opnieuw
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Turkije wint dinsdagavond van Oostenrijk en komt zo op de derde plaats in groep A. Door de winst van Turkije staat België alleen op de tweede plaats als het wint van Azerbeidzjan.

In de voorronde van het WK 2012 heeft Turkije met 2-0 gewonnen van Oostenrijk. De trainer van de Turkse nationale ploeg, Guus Hiddink, maakte eerder deze week de belofte om 6 op 6 te halen, anders biedt hij zijn ontslag aan. De belofte van de Nederlander is nu half ingelost, maar op 3 juni ontmoeten de Turken de Rode Duivels.

Turkije had overmacht en even voor het halfuur knalde Arda Turan de openingsgoal voorbij Jürgen Macho. Oostenrijk vond de mogelijkheid niet om te reageren, dus gingen de Turken in de tweede periode verder met hun aanvallend voetbal. Een kwartier voor tijd zorgde Gökhan Gönül voor de 2-0.

De bezoekers zetten vijf minuten voor tijd plots druk en het werd nog gevaarlijk. Hakan Balta maakte een fout op Erwin Hoffer in de zestien: strafschop. Volkan Demirel kon de bal van Stefan Maierhofer zonder problemen stoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties