KBVB: "Gratis tickets om ongelukken te vermijden"

Melissa Maes
| 21 reacties
KBVB: "Gratis tickets om ongelukken te vermijden"
Foto: © SC

Tweeduizend toeschouwers hebben naar de wedstrijd België-Azerbeidzjan gekeken met een blanco ticket. "Het dreigde fout te lopen, dan geven we liever gratis tickets."

Een deel van de supporters had via het internet tickets gekocht voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan. De wedstrijd startte dinsdag om 20.45u. in het Koning Boudewijnstadion en toen stonden nog duizend fans buiten aan te schuiven om hun vouchers in te ruilen tegen echte tickets.

Onder de fans ontstond er chaos, daarom besliste de Koninklijke Voetbalbond om zo’n tweeduizend gratis toegangstickets uit te reiken. “Het dreigde fout te lopen en dan geven we liever blanco tickets”, geeft KBVB-woordvoerder Stefaan Van Loock als uitleg in Het Nieuwsblad.

De Belgische nationale ploeg werkt op 3 juni hun interland af tegen Turkije, dan worden geen 35.000 maar 50.000 fans verwacht. “Dat zal anders zijn, want het stadion zal uitverkocht zijn. Voor de wedstrijd tegen Azerbeidzjan hadden we dertigduizend tickets in voorverkoop verkocht en verwachtten we drie tot vijfduizend fans aan de loketten. Dat bleek een accurate schatting.”

Van Loock wijt het incident ook aan het feit dat de supporters te laat opdaagden voor de wedstrijd. “De boodschap is: kom op tijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties