Deelkens: "Bekerfinale maakt plaatje compleet"

Onbekend Onbekend
| 5 reacties
Deelkens: "Bekerfinale maakt plaatje compleet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo-doelman Bart Deelkens speelde in de heenwedstrijd tegen Cercle Brugge een puike partij. De doelman kan die prestatie vanavond maar beter herhalen, wil Westerlo zich plaatsen voor een nieuwe bekerfinale.

Deelkens heeft alvast geen last van druk. "Hoogstens wat gezonde stress. Jezelf druk opleggen werkt nefast. Iedereen beseft wel dat we op één match van de finale staan, maar bij Cercle denken ze daar net hetzelfde over, hoor. Dit is onze match van het jaar", zegt de doelman in GvA.

In 2001 bereikte Westerlo al eens de bekerfinale. "Dat was op een heel andere manier, want dan spreek je over twee totaal verschillende type-elftallen. Toen lag de gemiddelde leeftijd ook een pak hoger. Het was een ploeg van vooral werkmansvoetbal, terwijl we nu eerder teren op flitsen zoals van Iakovenko, Henrique en Dekelver. Nu schuilt er meer techniek in het elftal."

Bart Deelkens heeft het nog steeds naar zijn zin in Westerlo. "Westerlo is mij op het lijf geschreven. Hier wordt goed gelachen en getraind, de mensen waarderen mij en na de match ga ik telkens een pint drinken met de supporters: Westerlo is als familie. Voor mij is het hier allemaal begonnen en zal het hier wellicht ook eindigen. Een tweede bekerfinale zou het plaatje helemaal compleet maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties