Peeters: "Staan op 90 of 120 minuten van Europees voetbal"

Peeters: "Staan op 90 of 120 minuten van Europees voetbal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bob Peeters weet dat er vanavond gescoord moet worden tegen Westerlo, maar daar wringt tegenwoordig het schoentje bij Cercle Brugge. Toch leeft de coach vol vertrouwen naar de wedstrijd van vanavond toe.

"Met die statistieken schiet ik niks op", zegt Peeters in Het Nieuwsblad. "Ik vond de generale repetitie zaterdag tegen Lierse zeker niet slecht. We kregen weer de kansen en van een dipje was na de match zeker geen sprake. Ik vond ons zonder twijfel de betere ploeg."

Cercle heeft met Iachtchouk, Verbist en Vidarsson enkele ervaren pionnen rondlopen. "Zij weten wat het is om onder druk te spelen, maar Westerlo heeft ook zo'n jongens. Het zal hoe dan ook een nerveuze wedstrijd worden. Het zal afhangen van de details."

Peeters steekt ook zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "De beker is de kortste weg naar Europa. Afhankelijk van Standard-Gent zitten we op 90 of 120 minuten van Europees voetbal. Ik heb van het bestuur begrepen dat het Europese avontuur van dit seizoen naar meer smaakt. Cercle wil nog eens Europa in, maar laat ons eerst maar eens beginnen met Westerlo. Dat wordt al moeilijk genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties