MacDonald: "Niet scherp genoeg voor doel"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
MacDonald: "Niet scherp genoeg voor doel"
Foto: © SC

Germinal Beerschot speelde tegen Westerlo een van zijn betere wedstrijden van het seizoen, maar de Antwerpse club slaagde er niet in om te scoren. Sherjill MacDonald was zwaar ontgoocheld. “We moeten er toch minstens eentje inleggen.”

MacDonald zwoegde en werkte hard tegen Westerlo. De Nederlander kreeg een drietal goede kansen, maar slaagde er niet in om zijn prestatie te verzilveren met een doelpunt. Westerlo-doelman Yves De Winter bezorgde de aanvaller grijze haren.

“Hij heeft vanavond een heel goede wedstrijd gespeeld”, gooit MacDonald met bloemetjes naar de doelman van de thuisploeg. “Maar die kans in de eerste helft had ik moeten afmaken. Een speler van Westerlo gleed uit voor mijn neus en ik mocht alleen op doel afgaan. Vanuit mijn ooghoek dacht ik dat De Winter verder stond en ik knalde recht op hem. Ik had hem gewoon moeten omspelen.”

“In de tweede helft hebben we ook nog een pak kansen gecreëerd, maar we waren niet scherp genoeg. We hebben zeker drie 100 procent-kansen gehad en twee 70-80 procent-kansen. Dan moet je er minstens eentje van afmaken. Nochtans scoren we de laatste weken makkelijker dan in het begin van het seizoen.”

Is play-off 2 nu afgelopen voor Germinal Beerschot? “Als we zes punten pakken, is alles nog mogelijk. We moeten niet panikeren, maar we hebben het niet meer in eigen handen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties