"Standard heeft de sterkste kern van eerste klasse"

"Standard heeft de sterkste kern van eerste klasse"
Foto: © SC

Wilfried Van Moer, ex-speler van Standard, kent het huis van de Rouches door en door. Ook hij is verrast dat Standard plots één van de grote titelfavorieten is.

"Ik had vooraf maar een rol als scherprechter verwacht", geeft Van Moer toe in Het Nieuwsblad. "Want, al ben ik supporter, zo eerlijk wil ik wel zijn: Standard, met heel veel geluk geplaatst, profiteert danig van het systeem van de Play-offs, waar ik altijd ben tegen geweest."

"Want juist is het niet, als je een heel seizoen aan de kop hebt gestaan en je raakt wat vermoeid en dan worden de punten gehalveerd Standard stond nooit achter die Play-offs, diegenen die ervoor hebben gekozen, ik denk aan Anderlecht en Gent vooral, zouden nu wel eens danig op hun bek kunnen gaan."

"Intussen heeft Standard wel de sterkste kern van eerste klasse", vervolgt Van Moer. "En dan is Cyriac, altijd de ruimte opzoekend en voor mij de ideale man naast Tchité, nog uitgevallen. (nadenkend) De komst van Van Damme heeft veel betekend. Jelle is misschien niet de beste voetballer maar hij brengt wel de nodige power en grinta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties