AA Gent stapt naar rechter in zaak-Coulibaly

Steurbaut Kersten
| 87 reacties
AA Gent stapt naar rechter in zaak-Coulibaly
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent legt zich niet neer bij de schorsing van Elimane Coulibaly. De straf van de Senegalees werd teruggeschroefd van vijf naar vier speeldagen, maar de Buffalo’s stappen naar de rechter.

Elimane Coulibaly trapte in de wedstrijd tegen Club Brugge op de enkel van Carl Hoefkens. Op basis van tv-beelden kreeg de Senegalees een schorsingsvoorstel voor drie wedstrijden, plus de activering van zijn twee voorwaardelijke schorsingsdagen.

Volgens AA Gent liep er echter het een en het ander mis. Zo is er discussie over bondsartikel 17.11.22.3. Volgens de Buffalo’s gaat het om een eindrondewedstrijd en moet het bondsparket na een halve dag een procedure starten. Volgens het sport- en beroepscomité had het bondsparket acht werkdagen de tijd. AA Gent stelt ook dat Anderlecht en Standard de beslissing beïnvloed hebben.

Nu AA Gent ook in beroep bot ving gaat de club in evocatie, hoger beroep bij de voetbalbond. Omdat die procedure niet opschortend werkt, stapt de Belgische bekerwinnaar ook naar de rechtbank om een eenzijdig verzoekschrift in te dienen.

Nu moet een rechter een oordeel geven zonder dat de tegenpartij gehoord werd. Nadien kan de zaak ten gronde behandeld worden.

De actie van AA Gent is opvallend. Voorzitter Ivan De Witte hekelde de voorbije weken nochtans de rechtbanksloop van verschillende clubs. “Maar in dit geval houdt de voetbalbond geen rekening met zijn eigen reglementen. Die schending is zo manifest dat we wel moeten reageren”, verdedigt manager Michel Louwagie in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties