Van Damme: "Standard moet altijd voor het hoogst haalbare gaan"

Fabian Morren
| 20 reacties
Van Damme: "Standard moet altijd voor het hoogst haalbare gaan"
Foto: © SC

Dominique D'Onofrio blijft dan wel voorzichtig over de derde plaats praten, Jelle Van Damme volgt zijn coach niet. "Wij kunnen kampioen worden", zegt hij.

Wie ziet Van Damme als favoriet voor de titel? "Hoed af voor het werk van Vercauteren bij Racing Genk. Op de sukkel toen hij overnam en kijk eens waar ze nu staan! Over de volle lengte van het seizoen is Genk de meest verdienstelijke ploeg", stelt de linkspoot in HLN.

"Als ze kampioen worden, zullen ze dat niet gestolen hebben. Maar wat kan ik als speler van Standard anders antwoorden dan 'Standard' op de vraag wie mijn favoriet is voor de titel? Geloof in eigen kunnen is de eerste vereiste om succes te halen."

"Na de match op Gent werd ik door collega's van jou voor de keuze gesteld: de titel of de beker? De twee, heb ik gezegd. Waarom niet? Tot het tegengestelde bewezen is, maken we kans op de dubbel. Drie clubs kunnen kampioen worden en twee clubs kunnen de beker winnen. In beide gevallen horen wij daarbij."

Officieel lonkt Standard nog steeds naar de derde plaats. "Dat is het grote verschil tussen Anderlecht en Standard. Op Anderlecht ga je van bij de hervatting voor de titel. Elk jaar opnieuw is dat een must. Bij Standard ligt dat anders", aldus Van Damme.

"De gedachtegang hier is beslag leggen op een Europees ticket en meedoen voor de titel. Mij zou het niet storen, mocht Standard van meet af de lat even hoog leggen als Anderlecht. Standard is een topclub in al zijn geledingen en een topclub moet altijd voor het hoogste gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties