Cavens krijgt rood "door trouwring"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Cavens krijgt rood "door trouwring"
Foto: © SC

Jurgen Cavens maakte een opvallende invalbeurt op KV Mechelen. De aanvaller stond twee minuten op het veld, scoorde een doelpunt en kreeg een rode kaart. “Toch ga ik met een goed gevoel de vakantie in.”

“Ik was zowel vooraan als achteraan aanwezig”, lacht Cavens. De Lierse-spits had nog maar net zijn doelpunt gevierd of hij mocht al terug gaan douchen. Na een trekfout op Diabang haalde scheidsrechter Bultynck de rode kaart boven. “Hij kon niet anders”, geeft Cavens toe. “Ik stond eigenlijk een stap te ver van mijn man, anders had ik de bal misschien nog kunnen onderscheppen.

Ploegmaat Tomasz Radzinski zag het enigszins anders. “Jurgen bleef met zijn trouwring aan het truitje van zijn tegenstander hangen”, lacht de Poolse Canadees. 

“Maar eigenlijk kan het niet dat we na een kwartier al drie doelpunten in het krijt stonden. Je weet dat ze gretig aan de wedstrijd zullen beginnen, maar na vijf minuten staat het toch al 1-0. En dan begin je te panikeren. Pas na de 3-0 zijn we goed in de wedstrijd gekomen en komen we nog terug tot 3-2.”

Een penaltyfout van Ayew op Laureys deed de Pallieters echter de das om. “De penalty is correct”, aldus Cavens. “Maar de fase ervoor wordt Ayew geduwd, waardoor hij uit evenwicht raakt. Daar moet hij slimmer zijn en zich laten vallen. Dan krijgt hij sowieso de fout mee.”

Ondanks de nederlaag sluit Cavens het seizoen met een goed gevoel af. “We hebben ons op een positieve manier getoond in PO II. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken naar volgend seizoen toe. Hopelijk kunnen we de kern uit de play-offs behouden en daar nog twee, drie goede versterkingen aan toevoegen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties