Westerlo veegt Zulte Waregem van de mat en is groepswinnaar

Robby Morren
| 32 reacties

Westerlo heeft zich gekroond tot winnaar in groep B van play-off 2. De thuisploeg maakte er een doelpuntenkermis van tegen Zulte Waregem en won overtuigend met 7-1.

De wedstrijd begon bijzonder fel met kansen aan beide kanten. Het waren de bezoekers die al in de derde minuut met een kopbal op doelman Deelkens heel dicht bij een doelpunt kwamen maar het was Westerlo dat op het kwartier voor de openingstreffer zorgde. Delen legde de bal perfect tot bij Molenberghs die van dichtbij op doelman Muyters besloot maar Paulo Henrique stond op de juiste plaats en tikte binnen.

Zulte Waregem reageerde onmiddellijk via Jens Naessens die alleen voor een te ver uitgekomen doelman Deelkens kwam en de bal naast lobde. De bezoekers creëerden nog enkele kansjes maar het doelpunt bleef uit.

Een zeer bedrijvige Paulo Henrique en Lens Annab telden Zulte Waregem halfweg de eerste helft helemaal uit. Eerst speelde Annab de Braziliaan perfect vrij voor doelman Muyters. Paulo Henrique knalde perfect binnen. Een minuut later zorgde datzelfde duo voor de 3-0. Paulo Henrique vond Lens Annab en diens schot verdween via een verdediger in doel. Op slag van rust maakte de thuisploeg er nog 4-0 van. Jarno Molenberghs kreeg de bal mooi toegespeeld en speelde op zijn beurt Dekelver prima aan die van dichtbij in een leeg doel mocht binnentikken.

Broos grijpt in

Trainer Hugo Broos greep tijdens de rust in: hij bracht Van Nieuwenhuyze en Habibou in de ploeg en dat resulteerde al na 4 minuten in een doelpunt. Na wat geharrewar voor het Westelse doel kwam de bal in de voeten van Delaplace die binnentrapte.

Lang leefde de Waregemse hoop echter niet want enkele minuten later bracht Bruls met een zeer slimme vrije trap de stand op 5-1. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, trapte de middenvelder de bal in de linkerhoek voorbij een verraste doelman Muyters.

Westerlo demonstreert

Wat daarna volgde was éénrichtingsverkeer. Westerlo demonstreerde met hakjes, doorsteekpassen en lobballen. Paulo Henrique was nog heel dicht bij de 6-1 toen hij alleen voor doelman Muyters opdaagde maar hij wilde het te mooi doen en lobde de bal over. Even later was het dan toch opnieuw raak: Lens Annab knalde de bal van net buiten de zestienmeter hard in de rechterhoek binnen.

Zulte Waregem voetbalde nog wel enkele kansjes bij elkaar maar het was uiteindelijk Dieter Dekelver die het 7de Westelse doelpunt kort voor tijd liet optekenen. Voor Zulte Waregem eindigt play-off 2 in een anti-climax, Westerlo zet zijn bekerambities kracht bij en mag zich opmaken voor de finale van play-off 2.