"Het komt wel weer goed tussen Gent en Dury"

Fabian Morren
| 5 reacties
"Het komt wel weer goed tussen Gent en Dury"
Foto: © SC

Francky Dury kwam gisteren in het bijzijn van Ivan De Witte de pers te woord staan. Het zou niet boteren tussen de twee en de spelersgroep van AA Gent reageerde met een persstop.

De resultaten in de play-offs vallen zwaar tegen en de kritiek bij de supporters en in de media neemt steeds verder toe. Dury staat onder druk bij AA Gent, dat moge duidelijk zijn.

"Ik was van plan om net als de spelers niet meer te spreken tot het einde van de play-offs, maar ik ben gekomen om iedereen, vooral de groep, duidelijk te maken dat trainer en bestuur nog altijd op dezelfde golflengte zitten", vertelde voorzitter Ivan De Witte aan de kranten. "We hangen nu misschien wel in een zone van turbulentie, maar straks vliegen we vast en zeker opnieuw door de 'blue sky'."

Francky Dury trad zijn preses bij. "AA Gent speelt een heel goed seizoen. We haalden meer punten dan vorig jaar, we speelden een zeer goede Europese campagne, en we speelden tien wedstrijden in de beker waarin we enkel werden geklopt door momenteel misschien de beste ploeg van België", aldus de trainer.

Toch leeft de perceptie in Gent dat het onder Michel Preud'homme allemaal beter was. "Hou nu toch eens op over het verleden", beet Dury van zich af. "Met alle respect voor het werk van vorig seizoen, maar in play-off I zaten vorig jaar geen Genk en geen Standard, en tegen Anderlecht en Club Brugge haalde AA Gent vier op twaalf - zó fantastisch was dat ook niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties