Lokeren wil Genk mee aan titel helpen

Fabian Morren
| 9 reacties
Lokeren wil Genk mee aan titel helpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk verloor gisteren met 3-0 bij Club Brugge. Standard kan vanavond op gelijke hoogte van de leider komen. De Rouches maken de verplaatsing naar Lokeren, dat in de play-offs nog niet kon winnen.

Bij Lokeren is men gebrand op een eerste zege. Bovendien is bij Lokeren iemand die Genk meer de titel gunt dan Standard: Genkenaar Benji De Ceulaer. "We zullen ons uiterste best doen vanavond. Ik hoorde de laatste dagen al veel van m'n Limburgse vrienden. Maar ze hoeven me niet extra te motiveren", zegt de aanvaller in HLN. "Genk verdient die titel dubbel en dik."

Ook Koen Persoons is gebrand op een stunt. "Standard is dé ploeg van het moment. Hen verslaan zou prachtig zijn. We zullen alles geven. Er zijn nog drie matchen. We zullen ze niet allemaal winnen, maar eentje zou mooi zijn. Als ik mag kiezen, kies ik die van vanavond."

Carcela op de bank?
Standard kan een schitterende zaak doen als het vanavond wint. "Uiteraard moeten we naar onszelf kijken, maar waarom niet toegeven dat het ons goed uitkomt dat Genk verloor op Club?", reageert Koen Daerden. "Wij gaan op Lokeren trachten Anderlecht af te houden in de strijd om de tweede plaats, maar als we daarin slagen blijven we druk zetten op Genk. Het éne gaat samen met het andere."

Bij Standard ontbreekt enkel nog de geblesseerde Cyriac. Jelle Van Damme komt terug uit schorsing, waardoor Mbaye Leye wellicht weer naar de bank verhuist. Mogelijk moet Carcela wijken voor Steven Defour, en behoudt Camara dus zijn stek in het elftal. Bij Lokeren ontbreken de geblesseerden Gueye en Maric. Leko is bij een gele kaart geschorst voor de volgende wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties