Interview Buffel: "We zijn de evenknie van Standard"

Michiel Derwael
| 7 reacties
Buffel: "We zijn de evenknie van Standard"
Foto: © SC

Vorig jaar beleefde Genk een slecht seizoen, maar haalde op de valreep nog een Europees ticket. Dit seizoen strijden de Limburgers voor de titel. “We moeten nu de lijn blijven doortrekken”, vertelt Thomas Buffel aan Voetbalkant.com.

Thomas Buffel speelt zijn tweede seizoen bij Racing Genk en heeft de slechte en goede periode van dichtbij meegemaakt. “Er is heel veel veranderd. Vorig jaar hadden we een moeilijk seizoen en behaalden we via de play-offs een Europees ticket. Die lijn trokken we door en nu spelen we voor de titel.”

De ambities van de Limburgers lagen voor dit seizoen in de top zes. “In het begin van het seizoen hadden we niet veel nagedacht over de ambities. Nu ligt dat anders. We stonden plots op de eerste plaats en bleven er staan. Wij hoopten om mee te doen voor de titel en dat is nu realiteit. Dinsdag spelen we tegen Standard. Spannender kan niet”, verklaart Buffel.

“We moeten ons nu goed verzorgen” (Buffel in aanloop van de beslissende partij tegen Standard)

Hoe schat je de kansen van Genk in?
“De wedstrijd is een momentopname. We speelden dit seizoen al vier goede wedstrijden tegen Standard. De details beslisten toen de wedstrijd en dat zal nu ook het geval zijn. Ik heb het gevoel dat we de evenknie zijn van Standard en kunnen winnen. In het verleden hebben we gespeculeerd, maar nu is het erop of eronder. Het is aan ons om de kers op de taart te zetten.”

Hoe leven jullie toe naar de wedstrijd?
“We zijn er van bewust dat we ons goed moeten verzorgen in aanloop van de wedstrijd. Volgens mij zal de frisheid een doorslaggevende factor spelen. We moeten nu voldoende rusten zodat we fris aan de aftrap komen.

Neemt de druk toe?
“Het is normaal dat de druk toeneemt, maar ik moet wel zeggen dat het gezonde druk is . Vandaag op training merkte ik dat iedereen rustig en nuchter was.”

Jullie beschikken over een jonge ploeg. Denk je dat Standard een voordeel heeft met zijn ervaring?
“Neen, dat denk ik niet. Er zijn nog al wedstrijden geweest waar we absoluut moesten winnen en toen konden we dat. Waarom zouden we het dan dinsdag niet opnieuw kunnen?”

“Genk besloot om niet te praten over contracten tijdens de play-offs” (Buffel over zijn toekomst)

Je hebt door blessures en schorsingen enkele wedstrijden gemist. Hoe kijk je terug op je seizoen?
“Ik ben tevreden over mijn seizoen. Ik heb voornamelijk in functie van het team gespeeld en daar ben ik blij om. Ik heb af en toe een wedstrijd gemist, maar al bij al heb ik veel gespeeld. Ik denk ongeveer 25 wedstrijden. De meeste duels heb ik gemist wegens blessures of schorsing. Toch zat ik ook soms op de bank. Ik speel op een intensieve positie en misschien heeft de trainer dan gekozen om soms te wisselen om frisse spelers in de ploeg te zetten.”

Je contract loopt aan het einde van het seizoen af. Hoe ziet je toekomst eruit?
“Genk heeft besloten om tijdens de play-offs niet te praten met de spelers. De clubleiding wou dat de focus lag op het voetbal. Na dinsdag zullen er weer gesprekken komen. Ik kan rekenen op interesse van andere clubs, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik respecteer de club om er niet over te praten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties