D'Onofrio: "Wie kampioen wordt, heeft dat dik verdiend"

D'Onofrio: "Wie kampioen wordt, heeft dat dik verdiend"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dominique D'Onofrio is zenuwachtig, want Standard kan vanavond voor de eerste keer onder zijn leiding de titel pakken. Daarmee zou de 'broer van' zich voor altijd ontdoen van het juk dat Preud'homme en Bölöni achterlieten.

Een eerste probleem voor D'Onofrio is de mogelijke onbeschikbaarheid van Pocognoli. "Dat zou in de eerste plaats jammer zijn voor Sébastien. Hij is zeer goed bezig. Kan ik geen beroep doen op hem, dan heb ik de keuze tussen drie oplossingen, die ik hier niet ga uitleggen", aldus de Luikse trainer in HLN.

Bij afwezigheid van 'Poco' moet iemand anders immers De Bruyne opvangen. "We zijn ons bewust van de dreiging die van De Bruyne uitgaat, maar dat betekent niet dat we mandekking op hem gaan spelen. Aan de overkant kan Buffel evengoed een vernietigende actie maken. Onze manier van verdedigen is een mix van zone en mandekking. Nu de verdediging eindelijk gestabiliseerd is, gaan we daar niet van afstappen."

"We gaan gewoon van onze eigen sterkte uit. Misschien toont Genk zich sterker. Dat zal dan hun verdienste zijn. Eén zaak is zeker: wie kampioen wordt, zal de titel dik verdiend hebben. Genk voor de regelmaat waarvan het sinds de start van de competitie blijk heeft gegeven. Ik denk dat de ploeg van mijn vriend Vercauteren nooit lager in de stand stond dan eerste of tweede. Standard omdat het een buitengewone reeks neerzette in de play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties