Rits verhuist naar Ajax

Michiel Derwael
| 99 reacties
Rits verhuist naar Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax heeft Mats Rits binnengehaald. De 17-jarige middenvelder komt transfervrij over van Germinal Beerschot. "Hij tekent voor twee jaar”, vertelt zijn manager Dick van Burik in De Telegraaf.

"Ik kon ook naar PSV, Anderlecht of FC Utrecht. Maar bij Ajax zat het gevoel meteen goed. Op mijn veertiende heb ik al eens met Ajax meegespeeld op een toernooi. Het jaar daarna zou ik naar Amsterdam gaan. Maar uiteindelijk vond ik mezelf nog te jong om de stap te zetten en besloot ik voor GBA te kiezen. Ook omdat ik nog op school zat", verklaart Rits aan De Telegraaf.

Toch heeft de middenvelder goed nagedacht en informatie ingewonnen."Ik had met verschillende Ajacieden een gesprek. Vooral met Danny Blind, die ik nog ken uit de proefperiode. Hij was destijds technisch directeur. Ik heb ook bij Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld aangeklopt. Bij Toby ben ik in Amsterdam zelfs thuis geweest omdat onze families elkaar kennen. Iedereen vond dat ik bij Ajax paste."

Of hij terecht komt in het eerste elftal van Ajax is nog niet bekend. "Maar het is de bedoeling dat ik de voorbereiding met het eerste elftal meemaak. Daarna zal het ervan afhangen hoe snel ik me aanpas", aldus de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties