Vanoppen: "Politiek in Antwerpen is een drama"

Dirk Pieters
| 253 reacties
Vanoppen: "Politiek in Antwerpen is een drama"
Foto: © SC

Zondagavond stond er voor het eerst een debat op het programma tussen de voorzitters van Antwerp en Beerschot, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Antwerpvoorzitter Eddy Wauters was niet aanwezig.

Zowel Eddy Wauters als Patrick Vanoppen gingen normaal zondagavond het eerste debat aan op de regionale zender ATV, maar het was uiteindelijk enkel de sterke man van Beerschot die in het programma zat. 

Patrick Vanoppen vond het jammer dat de Antwerpvoorzitter er niet was. "Het is jammer dat er geen debat is, maar aan mij zal het alvast niet liggen. Ik ben aanwezig en kan er niet aan doen dat Wauters zijn woord niet kan houden. Het is niet de eerste keer dat hij zich niet aan zijn woorden kan houden."

Over de rivaliteit wou Vanoppen nog wel het volgende kwijt. "Dat er steeds meer rivaliteit is, is geen bewuste zet van ons. We volgen alleen onze eigen visie en daar zat geen vriendschappelijke derby tegen Antwerp ben. Dat ook de jeugdspelers van Antwerp naar ons komen, heeft niets met Antwerp te maken. Wij zoeken gewoon goede en jonge spelers, maar dit is niets persoonlijk naar Antwerp om hen zwakker te maken. Van mij mogen ze zelfs naar eerste klasse promoveren en ik wens ze dan ook veel succes."

De grote man van Beerschot ziet de toekomst positief in. "We hebben al veel kunnen verwezelijken. Het ziet er allemaal goed uit, maar we zijn in beweging en het gaat goed. Vooral onze jeugdwerking moet nog veel beter en dat is één van de belangrijkste zaken voor de volgende seizoenen. We moeten proberen onze eigen jeugd te houden en te laten doorbreken. Maar er moeten gewoon heel wat zaken veranderen. Iedereen dat een andere manier van denken heeft gaat er gewoon uit bij ons en zo hebben we ook al een grote kuis gedaan."

Over het stadion is Van Noppen heel duidelijk. "Het zal nooit iets worden hier met al de politieke spelletjes. Het is duidelijk dat het hier niet zal lukken. We willen het zelf doen, maar ook dat wil men niet. Antwerp mag zelfs in ons stadion komen spelen, maar er moet wel eindelijk iets gebeuren. Ik begrijp er niets meer van dat alles zo lang moet blijven duren. De politiek is een drama in Antwerpen en vooral als het over de sport gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties