Wat doet Club met Vargas?
Manuel Gonzalez
| 253 reacties
Wat doet Club met Vargas?
Foto: © SC

Ronald Vargas verblijft momenteel in Venezuela en wordt gelinkt aan Anderlecht. Maar blauw-zwart wil voorlopig niet weten van een transferbedrag lager dan vijf miljoen. Volgend seizoen is de speler einde contract, wat gaat Club doen?

Club Brugge vraagt vijf miljoen euro voor Ronald Vargas, een bedrag dat Anderlecht niet wil betalen. Paars-wit wil ook niet meewerken aan een transfer via de wet van '78. Dat sluit uit dat de Venezolaan volgend seizoen in het shirt van Anderlecht zal te bewonderen zijn.

Vargas kan wel nog via die wet naar het buitenland trekken. Maar dan zal Club eerder zijn transferprijs laten zakken en hem voor pakweg 3 miljoen aan een buitenlandse club slijten. Ofwel houdt Club Brugge zijn been stijf en blijft Vargas bij hun met het risico dat hij volgend jaar in de zomer gratis weg kan.

Bovendien is de aankoop van Vargas voor iedere club een risico want de speler is herstellende van een zware knieblessure en niemand weet hoe hij daarvan zal terugkeren. Ook het Spaanse Malaga, de nieuwe club van Ruud Van Nistelrooy, toont interesse voor de kleine spelmaker, maar zij willen eerst zijn blessure afwachten en zullen zich mogelijk in de winterstop van volgend seizoen weer bij Club melden.

Eén van de weinige kansen waarmee Club de Venezolaan misschien toch nog langer aan zich kan verbinden is volgend seizoen de titel pakken. De winnaar is namelijk rechtstreeks geplaatst voor de Champions League waardoor Vargas mogelijk wel oren heeft naar een verlengd blijf en Club ook over een grotere financiële slagkracht zal beschikken. Op die tussentijd heeft de speler dan tijd om alles te laten bekoelen.

De entourage van de speler wil duidelijkheid tegen het einde van de week, maar een transfer naar Anderlecht lijkt alvast uitgesloten. Tenzij de Brusselaars de enige ploeg op dit moment zijn die drie miljoen willen geven waardoor Club geen andere uitweg ziet dan hem aan paars-wit te verkopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties