Van Meir: "Niet te beroerd om weer hulptrainer te zijn"

Fabian Morren
| 3 reacties
Van Meir: "Niet te beroerd om weer hulptrainer te zijn"
Foto: © SC

Vorig jaar was Eric Van Meir de hoofdcoach en Chris Janssens zijn assistent. Nu zijn de rollen omgekeerd bij Lierse. Janssens is nu de sportieve baas, Van Meir mag helpen. "Chris kan op mij rekenen", zegt de ex-international in GvA.

Van Meir zit dus opnieuw in de technische staf. "Daar ben ik heel blij om", reageert hij. "Zes maanden heb ik aan de kant gestaan. Chris Janssens geeft me nu de kans om er weer bij te horen. Ik kan me volledig in het plaatje vinden dat Janssens me heeft voorgesteld."

"Toen ik als hoofdtrainer was gestopt, had ik even genoeg van het trainer zijn. Het was een soort verlossing om niet meer dat veld op te moeten. Ik had in die korte periode dat ik hoofdtrainer was dan ook zoveel meegemaakt... Maar goed, dat is het verleden."

"Tijdens de twee weken dat ik recent trainer van Turnhout was, besefte ik dat het veldwerk echt wel mijn ding is. Dat wil ik graag doen. Al heb ik mij ook vol overgave op de scouting gestort. Voortaan zal ik dus het veldwerk met analiseren en scouting combineren. Het wordt druk, maar daar hou ik net van."

Janssens is nu wel de eindverantwoordijke. "Daar heb ik geen problemen mee. Ik voel me niet te beroerd om hulptrainer, en bij uitbreiding de assistent van Janssens, te zijn. Als Sollied door iemand anders was opgevolgd, was de kans heel groot dat ik hulptrainer werd onder die andere coach. Dat had ik dan ook zonder morren gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties