Beerschot en stad Antwerpen investeren in Wilrijkse Plein

Jelle Vereecke
| 31 reacties
Beerschot en stad Antwerpen investeren in Wilrijkse Plein
Foto: © SC

Beerschot gaat samen met de stad Antwerpen fors investeren in de sportsite aan het Wilrijkse Plein. De stad zal met haar 'masterplan' onder meer voorzien in een nieuwe sporthal en ook Beerschot zal investeren in een sportcomplex.

De stad Antwerpen investeert, met behulp van het Vlaams sportinfrastructuurfonds, vier miljoen euro in een multifunctionele sporthal, een kunstgrasveld, een trapveld en een Finse looppiste. Beerschot AC investeert tien miljoen euro in een groot sportcomplex voor zijn eerste ploeg en jeugdploegen, zes trainingsvelden en een kunstgrasveld.

Er is een erfpachtovereenkomst gesloten tussen de stad Antwerpen en Beerschot AC, waardoor gestart kan worden met de uitvoering van het project aan het Wilrijkse Plein. De overeenkomst geldt tot 2061. Een bouwvergunning is al afgeleverd, dus de werken kunnen spoedig van start gaan. De werken mogen maximaal twee jaar in beslag nemen.

Er zal geïnvesteerd worden in een nieuw oefencomplex waarbij de infrastructuur ruimte biedt voor een kwalitatieve jeugdopleiding voetbal alsook voor het maatschappelijk sportproject ‘Beerschot Downtown’ dat opvang biedt aan buurt- en/of kansarme jongeren.

De nieuwe infrastructuur bestaat uit een trainingscentrum voor de eerste ploeg en jeugdploegen van Beerschot AC dat eveneens actief gebruikt kan worden door scholen, clubs en bewoners. Verder kunnen de faciliteiten van Beerschot twintig uur per week gebruikt worden door de stad zelf zodat ook andere ploegen er terechtkunnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties