Servië één van de favorieten

Fabian Morren
| 2 reacties
Servië één van de favorieten
Foto: © SC

De Mini Duivels (U19) verdedigen eind deze maand hun kansen op het Europees Kampioenschap in Roemenië. Dagelijks stellen wij u één van de tegenstanders voor. Vandaag is het de beurt aan Servië.

De jonge landgenoten van Milan Jovanovic dienen zich aan als een zware dobber. In zes kwalificatiewedstrijden realiseerden de Serviërs maar liefst vijf clean sheets. Daartegenover stonden maar liefst zeventien doelpunten. Op de tegenaanval is de ploeg van Dejan Govedarica, 29-voudig international voor het voormalige Joegoeslavië, aartsgevaarlijk.  

De Nieuwe Vidic
Exponent van de moeilijk te ontwrichten defensie en grote ster van het team is Uros Cosic (18). Als jeugdproduct van Rode Ster Belgrado versierde hij op 16-jarige leeftijd een transfer naar het grotere en kapitaalkrachtigere CSKA Moskou. De Russen leenden Cosic echter terug uit aan de vergane Europese glorie uit Belgrado. Eind vorig seizoen veroverde hij een basisplaats. In Servië staat hij te boek geschreven als de gedoemde opvolger van Nemanja Vidic, de leider in de defensie van Manchester United. Een uitstekend kopspel en zijn agressieve speelstijl zijn de grootse kwaliteiten van Cosic.

Een goede zaak voor de Belgen is de afwezigheid van middenvelder en kapitein Filip Djuricic. De spelverdeler wordt niet vrijgegeven door het Nederlandse Heerenveen, waar hij vorig jaar goed was voor drie doelpunten en vier assists.

Waar liggen de zwakke punten van het Servische team? “Dat moet het mentale aspect zijn”, zegt Alex Milic, een Servische journalist die het jonge team op de voet volgt. “Technisch en individueel doen we het altijd uitstekend, maar Servische teams zijn veelal kwetsbaar eens ze op achterstand komen. Dankzij Govedarica hangt deze ploeg echter heel goed aan elkaar.”  

België als zwak broertje
Zo moet Servië kunnen meestrijden voor de Europese titel. “Als we de eerste wedstrijd tegen Turkije kunnen winnen, zal het vertrouwen een enorme boost kunnen krijgen. Het Belgische team wordt beschouwd als het zwakke broertje in de groep. Spanje wordt uiteraard de moeilijkste

tegenstander.”
 
Geschreven door Kersten Steurbaut
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties