Vercauteren: “Winst tegen Beerschot lijkt voor iedereen normaal”

Maarten Verhoeven
| 25 reacties
Vercauteren: “Winst tegen Beerschot lijkt voor iedereen normaal”
Foto: © SC

Kampioen Racing Genk ontvangt zaterdag in zijn eerste competitiewedstrijd Beerschot. Trainer Franky Vercauteren beseft dat het belangrijk is om de start niet te missen.

Op de persconferentie kijkt Fanky Vercauteren vooruit naar de competitieopener tegen Beerschot en blikt hij nog even terug op de in extremis gewonnen match tegen Partizan Belgrado. “Voor de eerste wedstrijd zijn alle spelers fit. Ook bij Töszer zijn er geen problemen”, begint Vercauteren aan de persbabbel.

“De start van het seizoen is belangrijk, die mag je niet missen. Tegen Beerschot kan het een gevaarlijke en moeilijke match worden. Hopelijk zitten we niet meer met Partizan in het hoofd, maar zijn we gefocust op Beerschot.”

Over de tegenstander wil Vercauteren niet veel kwijt. “Beerschot heeft een grote kern na al hun transfers en op elke positie hebben ze verschillende mogelijkheden. Dat Losada geschorst is, is spijtig voor hen, maar zijn vervanger is misschien beter. Ik kijk echter liever naar mijn eigen ploeg dan naar anderen. Winnen is een normale zaak in de ogen van de buitenwereld en is het niet normaal als we verliezen. Dat hebben we ons eigen aangedaan door ons sterk seizoen.”

Praten met Anele

Zowel in de Supercup tegen Standard als Europees tegen Partizan Belgrado incasseerde Genk een rode kaart. “We hebben een groot deel van de wedstrijd met tien gespeeld. Daardoor hebben we bepaalde zaken die we wilden uitproberen met elf tegen elf niet kunnen doen. Maar we hebben mentale weerbaarheid getoond en kansen afgedwongen. Bij momenten hebben we goed gevoetbald. Door de uitsluiting van Anele vielen onze plannen in het water. Ik ga morgen eens met hem praten. Het is ook pas volgende week duidelijk welke schorsing hem te wachten staat.”

Op de vraag of er nog versterking komt wil de trainer van Genk niet te diep ingaan. “We zullen eerst de terugwedstrijd tegen Partizan afwachten en dan zien we wel. Ik hou rekening met vertrekkers, aangezien die spelers hier nu nog zijn. De nieuwkomers zijn er nog niet, dus met hen kan ik geen rekening houden” antwoordt Vercauteren diplomatisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties