Oris: “Ons doel is de eindronde”

Maarten Verhoeven
| 29 reacties
Oris: “Ons doel is de eindronde”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaat de competitie in tweede klasse van start. Een interessante match op de openingsspeeldag is die tussen Lommel, de vice-kampioen van vorig jaar, en het vernieuwde Antwerp. Onze redactie sprak met Antwerp-spits Kevin Oris.

Antwerp brengt op de eerste speeldag een bezoek aan Lommel. “Ik verwacht een geladen duel”, zegt Kevin Oris. “Er hangt immers veel van af, want niemand wil zijn start missen. Lommel werd vorig jaar tweede en in de matchvoorbereiding werd gezegd dat de ploeg niet echt verzwakt is. Het zal een pittige wedstrijd worden. We willen minstens een punt halen.”

In het tussenseizoen gebeurde er haast elke dag wel iets bij The Great Old. De groep Verhaegen verscheen ten tonele. Er was ook heel wat in- en uitgaand transferverkeer. Onder andere Emmerik De Vriese, Jef Vogels en Di Gregorio verlieten de club. Stamnummer 1 versterkte zich wel met spelers zoals Dunkovic, Dosunmu, Defourny en Van Dessel. Is Antwerp sterker dan vorig jaar? “Qua individuele kwaliteiten wel”, meent Oris. “Veel hangt ervan af of we er een groep van kunnen maken. Tot nu toe was dat in de voorbereiding redelijk goed gelukt.”

Realistisch blijven

Kan dit Antwerp meespelen voor de titel? “We moeten realistisch blijven. We hebben een groot deel van de ploeg moeten vernieuwen. Alles is nieuw bij Antwerp. We moeten proberen die eindronde te halen. Dat is een doel op zich. Als voornaamste titelkandidaten zie ik Charleroi, Visé, Lommel en Eupen. Dan som ik er al meteen vier op, maar het zal de meest constante ploeg zijn die op het einde bovenaan zal staan.”

Kevin Oris moest vorig seizoen in de topschutterstand enkel Harbaoui en Ketting laten voorgaan. Is het een persoonlijke ambitie van de aanvaller van Antwerp om topschutter te worden in tweede klasse? “Ik sta daar niet echt stil bij. Het belangrijkste is dat de ploeg zoveel mogelijk punten pakt. Of ik de ballen binnen trap of iemand anders is van geen belang. Ik heb liever dat we meedoen voor de titel of een plaats in de eindronde en ik maar tien keer scoor, dan dat ik 25 doelpunten maak en we buiten de plaatsen voor de eindronde vallen”, besluit Oris.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties