SFP: "Supporters moeten grens kennen tussen ludiek en ongepast"

Jarryd Naegels
| 10 reacties
SFP: "Supporters moeten grens kennen tussen ludiek en ongepast"
Foto: © SC

De supporters van Beerschot kwamen vorige week negatief in het nieuws na hun "Fukushima". De Nationale Supportersfederatie (SFP) heeft vrijdag in een perscommuniqué meegedeeld dat de fans "geen ongepaste dingen mogen doen".

"Supporteren gaat gepaard met slogans, spandoeken, gezangen en spreekkoren. Dit is inherent aan en behoort tot de traditie van het voetbalgebeuren", weet de SFP. "Maar het zal nooit mogelijk zijn, en het is ook niet wenselijk, dat men precies zou proberen afbakenen welke slogans, spandoeken, gezangen en spreekkoren er ludiek zijn en welke er ongepast worden."

"We willen vermijden dat men op termijn zou overwegen om strengere richtlijnen uit te werken voor de fans. Daarom dat supporters zelf het gezonde verstand moeten gebruiken en de grens tussen ludiek of ongepast niet overschrijden."

De SFP is echter ook niet blind voor de verantwoordelijkheid van de spelers. "De clubs moeten hun spelers wijzen op hun specifieke verantwoordelijkheid tegenover supporters. Spelers die supporters van de tegenstander ophitsen maken zich mogelijk schuldig aan de voetbalwet, maar treden vooral de ethiek van de sport met de voeten."

"Wanneer alle betrokkenen op en rond het voetbalplein hun verantwoordelijkheid opnemen, kan dit de sfeer en de kwaliteit van het spel alleen maar positief beïnvloeden. Daar moeten we allen samen voor gaan", vindt de SFP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties