Interview Rojas: "Nog maar één keer sneeuw gezien in mijn leven"

Rojas: "Nog maar één keer sneeuw gezien in mijn leven"
Foto: © SC

Beerschot stelde dinsdag toch met enige trots de 23-jarige Rodrigo Rojas voor. De Paraguyaan moet de concurrentie in de kern aanscherpen. Onze redactie kon hem even opzij nemen voor een interview.

Johan Walckiers in Antwerpen

Rojas kan bijna op elke positie op het middenveld uit de voeten. "Rechts of links maakt me niet veel uit. Ik kan ook als spelmaker spelen", vertelde de viervoudige Parguyaanse international ontspannen. "Ik moet nog eens met de coach praten waar hij me het best kan gebruiken."

Paraguay heeft een nieuwe selectieheer met Francisco Arce en hij rekent op een nieuwe kans. "De bondscoach zal me hier evalueren", aldus Rojas die ook bij de Argentijnse topclub River Plate reeds een doortocht maakte. "Ik speelde er zestien wedstrijden en toen raakte ik geblesseerd. Ik keerde terug naar Libertad met wie ik de Copa Libertadores speelde en het heel goed deed."

Eén keer sneeuw gezien
Van het Belgische voetbal wist hij nog niet veel af. "Zoals jullie waarschijnlijk weinig kennen van het Paraguyaanse voetbal. Van het land weet ik dat het hier economisch heel goed gaat. Het weer? (lacht) Ik heb gehoord dat jullie zomer kouder is als onze winter. Dat zal even aanpassen worden ja."

De Belgische winter wordt dan ook een nieuwe ervaring voor hem. "Ik heb nog maar één keer in mijn leven sneeuw gezien: toen ik op vakantie was in het zuiden van Argentinië. Ik heb er nog nooit op gespeeld, laat staan op een bevroren ondergrond. Ik zal wel zien wat het geeft als het zo ver is."

Hij komt trouwens niet alleen naar België. Samen met hem komen ook nog zijn vrouw en pasgeboren dochtertje Joaquina naar Antwerpen over. "Ik heb geen schrik dat ik me niet zal kunnen aanpassen. Dat gaat nogal makkelijk bij mij. Dat leerde ik toen ik in mijn eentje in Buenes Aires zat.

Geen opstapje
Bij Beerschot lopen nog een paar jongens rond die zijn integratie kunnen vergemakkelijken. "Hernan Losada en Gary Kagelmacher kunnen daar inderdaad een rol in spelen. Ik heb trouwens al even met Gary gesproken en het lijkt mij een heel aardige man."

Beerschot was trouwens niet de enige club die geïnteresseerd was, maar een Europees avontuur sprak Rojas meer aan. "Er was interesse van een paar clubs uit Paraguay en één uit Colombia, maar toen Beerschot op de proppen kwam, was mijn keuze heel snel gemaakt. Ik denk ook dat het een goede beslissing is. Of dit een opstapje voor mij is? Nee, ik wil me volledig op deze club concentreren. Ok, als ik dan toch mijn droomcompetitie moet verklappen, zou ik Engeland zeggen."

Cursus Engels
Met Antolin Alcaraz heeft hij een landgenoot die hem voorging in de Belgische competitie. "We zijn ploegmaats geweest bij de nationale ploeg. Hij vertelde leuke dingen over België, maar over Beerschot hebben we niet gepraat. Het is trouwens een tijdje geleden dat ik nog met hem gesproken heb."

Voorlopig is het nog een beetje behelpen voor de Spaanstalige Rojas, maar daar wil hij verandering in brengen. "Ik heb al gevraagd of ik ergens een cursus Engels kan volgen. Ik begrijp wel bijna alles in het Engels, maar spreken is nogal moeilijk. En ik wil me hier begrijpbaar maken in Antwerpen", knipoogde hij als besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties