Reactie Been: "De angst zat in het elftal"

Melissa Maes
| 7 reacties
Been: "De angst zat in het elftal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mario Been wist op voorhand dat Racing Genk het moeilijk ging krijgen tegen Chelsea. De Engelse club stuurde de landskampioen met een 5-0-nederlaag terug naar huis. “Chelsea heeft te veel kwaliteit voor ons.”

“Dit is een totaal ander niveau en we wisten het. Ze hebben al 24 matchen in de groepsfase van de Champions League niet meer verloren, dan weet je hoe laat het is. Chelsea heeft te veel kwaliteit voor ons”, reageert Mario Been in Het Nieuwsblad.

“Wij lieten ze wel te makkelijk scoren. Ons centraal verdedigersduo had het moeilijk, maar dat is logisch. Daar moesten we te veel wisselen. Töszer is ook niet gelukkig op die plaats van centrale verdediger. Hij is een middenvelder en dat weet ik ook wel.”

“Ik ben blij dat het op 5-0 bleef steken. Na de rust speelden we beter. Of was het Chelsea dat gas terugnam? We hebben veel geleerd, want we deden heel veel verkeerd. Ook in offensief opzicht speelden we enkele mogelijkheden niet goed uit. Dat kan beter. De angst zat in het elftal.”

Tijdens de rust stond Genk al 4-0 achter. “Het was heel stil in de kleedkamer. De spelers wisten dat het geen debacle mocht worden. Geen 8-0 of zo. Nu komt het erop aan ze op te laden voor zaterdag tegen Bergen. In deze fase is elke wedstrijd belangrijk voor ons”, besluit Been.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties