"Ronaldo loopt op recreatief niveau"

Jim Bogaert
| 1 reacties
"Ronaldo loopt op recreatief niveau"
Foto: © SC

Frans Bosch is docent anatomie en bewegingsanalyse aan de Fontys Sporthogeschool in Nederland. Hij was jaren als coach actief in de atletiek. In een interview met goal.com laat hij zijn licht schijnen over Robben, Ronaldo en Bergkamp.

Het nationaal rugbyteam van Wales haalde Bosch dit jaar binnen en haalde voor het eerst sinds 1987 de halve finale op het WK. “Als je hardloopt, moeten links en rechts goed samenwerken via bewegingen in het bekken. Bij 80 procent van de spelers gaat dat niet goed. Die lopen inefficiënt en halen niet het maximale uit hun mogelijkheden.”

“Iedereen heeft kunnen zien dat het team van Wales op fitheid en conditie het beste was van alle teams op het WK. Dat is niet alleen een kwestie van conditie, maar ook van efficiënt bewegen. Dat is de grootste winst. Die efficiëntie is enorm omhooggegaan”, aldus Bosch op goal.com.

“Wat het ideaalbeeld betreft zijn er maar een handjevol. In het verleden waren Johan Cruijff, Ruud Gullit en Dennis Bergkamp spelers met een goede economische manier van lopen. Onlangs zag ik Cristiano Ronaldo op video. Hoe hij loopt, is van recreatief niveau, lachwekkend. Neem Arjen Robben. Die is helemaal niet snel, de rest is langzaam. Een atleet die tien meter per seconde loopt, is nog steeds geen sprinter. Een rugbyer zit maximaal op 9,6 meter per seconde”, klinkt het bij de Nederlander die onlangs nog bij Chelsea een clinic gaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties