Engeland wint verrassend van Spanje

Sam Soetaers
| 43 reacties

Engeland heeft in eigen huis verrassend een oefeninterland gewonnen van Spanje. De Engelsen, die niet met hun sterkste ploeg speelden, wonnen met 1-0.

Engeland moest het stellen zonder Steven Gerrard, John Terry en Wayne Rooney, terwijl Spanje zijn sterkste elftal aan de aftrap bracht. Zo zat Fernando Torres op de bank ten koste van David Silva.

Logischerwijs domineerde Spanje de wedstrijd, maar het was Engeland dat met de zege ging lopen. Het winnende doelpunt kwam er verrassend op slag van rust. Een vrije trap van James Milner belandde op het hoofd die de paal trof. Lampard was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Een achterstand waar Spanje geen vrede mee kon nemen. De druk op het Engelse doel werd opgevoerd. Villa trof nog de paal en ook Fabregas had enkele goede schietkansen. De Spanjaarden kregen nog drie minuten extra tijd, maar de gelijkmaker bleef uit.