Interview Dury: "Engeland schrok van mentale weerbaarheid"

Melissa Maes
| 3 reacties
Dury: "Engeland schrok van mentale weerbaarheid"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nationale beloften wisten maandag voor een verrassing te zorgen door groepsleider en favoriet Engeland met lege handen naar huis te sturen (2-1). Onze redactie sprak met een tevreden trainer, Francky Dury.

“Het is zeker en vast een verrassende overwinning. We wisten van Engeland te winnen dankzij een goede organisatie, mentaliteit en karakter. We kwamen vroeg op achterstand, maar toch bleef de spelersgroep zich volledig inzetten”, laat Francky Dury optekenen.

“België had de wedstrijd onder controle. Tijdens de rust zei ik tegen de jongens dat ze de duels niet moesten aangaan, daar is Engeland te sterk voor. In plaats daarvan moesten ze meer bewegen met de bal. In de tweede periode schrok de tegenstander precies van de mentale weerbaarheid van onze beloftenploeg.”

Met nog ruim vijftien minuten op de klok wist Jens Naessens de gelijkmaker in doel te werken. In de toegevoegde tijd kwam de winning goal van Omar El Kaddouri. “Vandaag ziet het er weer mooi uit om ons alsnog te kunnen kwalificeren voor Euro 2013.”

“Ook het publiek was fantastisch. Er was heel wat volk voor een beloftenwedstrijd.”
België ontving Engeland in het Stade Charles Tondreau in Bergen

Maar het valt niet te ontkennen dat de Jonge Duivels al punten lieten liggen. “Vergeet niet, ik ben pas in augustus beginnen werken als beloftentrainer, dat is toch een beetje laat. We hebben wat pech gehad, zoals die wedstrijd tegen IJsland waar we in de slotfase toch nog verloren.”

“Onze doelstelling was en is nog altijd tweede eindigen in de groepsfase. Hopelijk kwalificeren we ons bij de vier beste tweedes.” De beloften werken volgend jaar nog drie matchen af in Groep 8.

“De thuiswedstrijden moeten we zien te winnen. Ik werk met een mooie spelersgroep, we moeten Noorwegen achter ons kunnen laten”, besluit Dury. Eind februari trekken de Jonge Duivels naar Engeland. In september staan de thuisduels tegen Noorwegen en IJsland op het programma.

Engeland staat als favoriet helemaal bovenaan met twaalf punten na vijf wedstrijden. België volgt op de tweede plaats met acht punten en wipt zo over Noorwegen dat een punt minder heeft, maar ook een match minder heeft gespeeld. IJsland verzamelde tot nu toe drie punten en Azerbeidzjan staat laatste met slechts een punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties