"Lokeren, Lierse en Standard zijn chronisch ziek"

Fabian Morren
| 65 reacties
"Lokeren, Lierse en Standard zijn chronisch ziek"
Foto: © SC

Sinds enkele jaren gaat het weer goed met Cercle Brugge. Dat is mede de verdienste van Frans Schotte, die binnenkort aftreedt als voorzitter.

"Een beetje mijn verdienste, maar ook van andere mensen in het bestuur. Maar de oorsprong ligt vooral in de vooruitgang bij de trainers. Het is echt gestart onder De Boeck. En met Peeters hebben we nu nog een betere versie, waardoor Cercle alleen nog maar sexyer kan worden", vertelt Schotte in HLN.

Schotte stoort zich aan uitspraken van andere voorzitters. "Meestal zijn het uitspraken die niet waargemaakt kunnen worden. Maged Samy bijvoorbeeld heeft Lierse zogezegd van de ondergang gered, alleen is de schuldenberg nu groter dan ooit. (20 miljoen euro, red.)"

"Kijk, je hebt drie soorten ploegen. De 'grote' ploegen met een groot budget, 'kleinere' ploegen zoals wij die het mits een goed management moeten redden en dan de ploegen die eigenaar zijn van één weldoener. Daarvan zijn er helaas te veel. Lokeren, Lierse, Standard, Bergen, tot voor kort STVV en vorig jaar Eupen en Charleroi zijn chronisch ziek. Levensbedreigend zelfs, want als die ene voorzitter/eigenaar wegvalt, is ook al het geld en alle structuur weg", stelt Schotte.

Hoogtepunten
Wat waren dan de hoogtepunten voor Schotte tijdens zijn periode als voorzitter? "Ik ga er twee noemen. Eén: de promotie naar eerste in 2003. Twee: wat we dit seizoen beleven, is echt genieten. Het mooiste afscheidscadeau zou voor mij zijn dat we straks niet verliezen van Club. Want dan staan we op drie zeges (Gent, Genk, Anderlecht) en twee gelijke spelen (Standard, Club?) tegen de vijf topploegen. Een mooier bewijs dat we een stabiele ambitieuze ploeg geworden zijn bestaat er niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties