Bayat over zijn grote gelijk

Bayat over zijn grote gelijk
Foto: © SC

Abbas Bayat coacht momenteel zelf zijn ploeg. En onder hem klom Charleroi op naar de tweede plaats. Volgens de voorzitter/trainer mag een goede coach geen voetbalverleden hebben.

Onder Jos Daerden werden er slechts acht punten gepakt in zes wedstrijden. Bayat loodste de Carolingers naar een mooie 22 op 24. Coaches zijn volgens de flamboyante preses niet voldoende geschoold.

"Ze kregen wel een voetbalopleiding, maar geen management of academische vorming", aldus Bayat in Het Nieuwsblad. "Na hun spelerscarrière kunnen ze zomaar hoofdcoach worden. Waarmee voetbal de enige sector ter wereld is waar je zonder diploma meteen aan de slag kan op managementniveau."

"Voetbal is een incestueuze wereld. Bijna alle coaches zijn ex-voetballers. Een goede coach is iemand die zelf niet gevoetbald heeft, maar wel gestudeerd heeft. En dan heb ik het niet over lichamelijke opvoeding maar over management. Misschien dat ik ooit nog eens een trainer neem, als er zich een master in de filosofie aandient of in de psychologie. Maar hij mag niet zelf gevoetbald hebben."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties