Conceiçao: "Wie heeft het anders aan de journalisten verteld?"

Conceiçao: "Wie heeft het anders aan de journalisten verteld?"
Foto: © SC

Sergio Conceiçao heeft maandagavond weinig heel gelaten van Standard-directeur Pierre François. "Hij kent weinig van voetbal en hij moeide zich met ons werk", aldus de Portugees.

Het zit er al een dikke week bovenarms op tussen de voormalige sterspeler en assistent-coach van Standard en Pierre François. Die beschuldigde hem er van de transfer van Kanu naar Sporting Lissabon te hebben georchestreerd. In het RTBF-programma La Tribune kwam Conceiçao zijn versie geven. "Al die verhalen enerveren mij", aldus de Portugees. "In het verleden heb ik Kanu aangeraden bij Standard, maar ik had niets met hem te maken. Ik was dan ook verrast toen zijn manager me belde om te zeggen wat Pierre François had rondgestrooid."

Het verhaal kwam uit in verschillende kranten, maar zonder bronvermelding. "Wie heeft het anders aan de journalisten gezegd? Ik was op mijn gemak in Portugal. Ik sloeg twee aanbiedingen af, dus ik deed niks. Maar dan hoor ik dat er over mij gepraat wordt. En dat terwijl ik drie jaar alles gegeven heb voor de club. Ik denk ook dat ik iets bijgebracht heb aan de club."

Conceiçao vertelde ook dat de relatie tussen hem en Pierre François nooit echt fantastisch was. "Er zijn dingen gebeurd die niet kunnen. Toen ik mijn verhaal wou doen, wou geen enkele journalist mijn versie plaatsen. Omdat ze schrik hebben van Pierre François? Ik weet het niet. Weet je, toen we vorig seizoen de ploegopstelling vrijgaven voor de wedstrijd op Anderlecht hebben we (Dominique D'Onofrio) bakken kritiek van hem over ons hoofd gekregen. Is dat normaal van een technisch directeur? Ook bij blessures was hij altijd als eerste op de hoogte. Is het niet normaal dat eerst de technische staf op de hoogte wordt gebracht? En zo zijn er nog verhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties