Interview De Ceulaer: "Beker kan glans geven aan ons seizoen"

Melissa Maes
| 1 reacties
De Ceulaer: "Beker kan glans geven aan ons seizoen"
Foto: © SC

Benjamin De Ceulaer scoorde afgelopen weekend tegen Anderlecht, maar zijn goal leverde geen punten op voor Lokeren. "We hebben er achteraf nog even over gesproken, maar onze gedachten waren al snel bij de bekermatch van vanavond tegen AA Gent."

Lokeren krijgt de laatste dagen niet de minste clubs voorgeschoteld: Standard (1-1), Anderlecht (3-2) en vanavond staat AA Gent op het programma. “Dat heb ik graag, we spelen onze beste matchen tegen de grote clubs. Het is leuk om tegen hen te spelen”, zegt Benjamin De Ceulaer aan onze redactie.

In de heenronde van de competitie hield blauw-wit de punten thuis (3-1). “Deze partij zal anders worden. We hebben het thuisvoordeel en dat derbygevoel gaat enorm leven bij onze supporters.”

“Wees maar gerust dat onze aanhang van zich gaat laten horen. De heenwedstrijd moet in ons voordeel uitdraaien. In januari moeten wij dan weer naar Gent, dat zal een ander verhaal worden. Dus onze prestatie van vanavond is heel belangrijk.”

"Niet aan zo'n goed seizoen bezig"
Sportmanager Willy Reynders liet eerder al verstaan dat de Beker van België stilaan het hoofddoel wordt van Lokeren. “We zijn inderdaad niet aan zo’n goed seizoen bezig. We staan nu in de kwartfinales van de beker en we willen dan ook zo ver mogelijk geraken. Dat kan nog wat glans geven aan dit seizoen.”

“We werken nochtans iedere wedstrijd hard en we brengen goed voetbal, maar we hebben soms wat ongeluk. De laatste vijf matchen speelden we vier keer 1-1-gelijk en ook tegen Anderlecht moest het eigenlijk op een gelijkspel eindigen."

Het programma zal na de winterstop niet minder druk worden. Zal Lokeren nog eens kunnen knallen naar de play-offs toe? “Play-off 1 halen zien we niet meer als hoofddoel. Wij moeten nu vooral goed voetbal blijven brengen en punten pakken.”

“Die winterstop komt wel op het juiste moment. Ik denk dat iedere voetballer nu wel begint te verlangen naar wat rust en in deze periode meer bij zijn familie wil zijn. Het is al een heel drukke periode geweest”, besluit De Ceulaer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties