PSV knalt Twente uit de beker na verlengingen

Dirk Pieters
| 3 reacties

Twente zal dit jaar geen finale spelen van de Nederlandse beker. Het verloor in de verlengingen met 2-1 van PSV. Matavz maakte vlak voor de strafschoppen de winnende treffer voor de ploeg van Dries Mertens.

De beginfase van de wedstrijd was niet om aan te zien. Weinig kansen en beide clubs keken de kat uit de boom. Pas na een goed half uur spelen vielen de eerste kansen, maar het bleef wachten op een doelpunt.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen de kans om het af te maken. Zowel Twente als PSV kregen nog één enorme kans, maar zowel Matavz (schoot onbegrijpelijk naast) en De Jong (kopbal op Isaksson) deden de netten niet trillen.

Wat in de eerste negentig minuten niet lukte, ging veel vlotter in de verlengingen. Matavz bracht zijn ploeg op voorsprong, maar die vreugde duurde maar enkele minuten. In minuut 110 zorgde Janko vanop de stip voor de gelijkmaker. De wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, maar Matavz schoot met zijn tweede van de avond de bekerdroom van Twente aan flarden.