Analyse Lierse: Te veel spelers

Fabian Morren
| 26 reacties
Lierse: Te veel spelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Verwachtingen:
Lierse werd uiteraard niet bij de kandidaten voor een Europees ticket gerekend. De club wist zich vorig seizoen maar nipt te redden. We hadden Lierse dan ook nu weer een moeilijk seizoen voorspeld. Voorlopig doet het ietsje beter, maar de degradatiezorgen zijn nog niet weg uit Lier.

Hoe het ging:
Lierse moest wachten tot de tiende speeldag vooraleer de eerste overwinning van het seizoen werd geboekt. Met onder meer een tegen Sint-Truiden en een een gelijkspel tegen Westerlo kon de ploeg van Janssens niet echt overtuigen. Sinds begin november werd er wat meer gewonnen: tegen OH Leuven en Kortrijk. Opvallend was ook dat Wesley Sonck zijn basisplaats verloor en zelfs een tijdlang niet meer in de selectie zat.

Het is duidelijk dat Lierse wat kwaliteit mist om helemaal zorgeloos te zijn dit seizoen. Vooraan is Kovacs vertrokken en Sonck brengt niet wat er destijds van verwacht werd. De club wil overigens graag af van zijn zwaar contract. De nieuwe spitsen Flavio en Huysegems waren niet constant genoeg om een onuitwisbare indruk na te laten in hun eerte maanden in Lier.

Conclusie:
Wat gebeurt er nog in de winterstop? Wie vertrekt er? Kovacs al zeker, maar blijft bijvoorbeeld Kawashima? En haalt Lierse nog versterking tijdens de winterstop? Enkele stevige versterkingen zou de ploeg wat meer ruggegraat en ademruimte kunnen geven. Anderzijds dreigt het voor Lierse nog een lastig vervolg van de competitie te worden. Het behoud verzekeren, zou opnieuw een mooi succes zijn voor geel-zwart.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Het was te verwachten dat ze ook dit seizoen een moeilijk jaar tegemoet gingen. Vorig jaar wisten ze zich net te redden. Lierse zal tot de laatste dag meestrijden om in eerste klasse te blijven. Ze zijn nu wel bezig met zaken op orde te stellen, Lierse heeft te veel spelers."

Onze prognose was: 14e
Onze prognose is nu: 15e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties