De Bruyne: "Genk vraagt misschien te veel voor mij"

Melissa Maes
| 95 reacties
De Bruyne: "Genk vraagt misschien te veel voor mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk vertoeft deze week in Turkije. Kevin De Bruyne hoopt dat het zijn laatste winterstage met de landskampioen is. “Genk weet dat, dat heb ik vorige zomer al gezegd.”

Kevin De Bruyne was vorige zomer rond met Chelsea, maar zijn huidige werkgever lag dwars. Nadien beloofde Racing Genk mee te willen werken aan een transfer. “Als het blijft lopen zoals nu, dan denk ik niet dat het een probleem wordt”, laat De Bruyne weten aan de kranten.

“Alleen: Genk vraagt heel veel geld voor mij, misschien te veel. Ik blijf toch maar een speler uit de Belgische competitie. Door dat bedrag is het moeilijk voor mij om naar een Europese subtopper te gaan. Als een club dat bedrag (minstens negen miljoen euro, n.v.d.r.) op tafel kan leggen, zit je automatisch bij een heel grote ploeg.”

Blijft Chelsea een optie? “Het sportieve plan lag er klaar, maar het is aan de clubs. Voor mij is het niet zo moeilijk. Bij zo’n club verdien je altijd goed. Als de clubs eruit komen, dan kan ik zo mijn handtekening zetten.”

“Maar ik denk niet dat ik deze maand nog vertrek. Al weet je nooit wanneer er een bod komt dat echt niet te weigeren is. Maar voor mij zou het goed zijn om het seizoen uit te doen bij Genk en dan die stap te zetten.”

De situatie van Romelu Lukaku bij Chelsea schrikt het goudhaantje van Racing Genk niet af. “Ook al speelt Lukaku niet, hij gaat toch veel vooruitgang kunnen boeken bij Chelsea. In januari zijn er een aantal spitsen weg. Hij zal wel kansen krijgen.”

“Enkel maar invallen is niet makkelijk, maar Chelsea is wereldtop. Uitgeleend kunnen worden aan een subtopper is ideaal. Een niveau hoger waar je wel kans maakt op een basisplaats. Zoals Thibaut Courtois bij Atlético Madrid. Hij maakte de juiste keuze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties