Interview Van Imschoot: "Situatie niet langer leefbaar"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Van Imschoot: "Situatie niet langer leefbaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom Van Imschoot zit op een zijspoor bij Bergen. De middenvelder die de Draken als aanvoerder naar eerste klasse loodste kwam dit seizoen nauwelijks in actie. De gewezen STVV-speler wil Henegouwen verlaten, ook al is hij verknokt aan L'Albert waar hij tot voor kort overgelukkig was.

In 2009 verliet Tom Van Imschoot Westerlo om bij tweedeklasser Bergen aan de slag te gaan. Twee seizoenen lang was de Tienenaar niet uit de basiself van Mons weg te denken, die eind vorig seizoen de poort naar de hoogste afdeling via de eindronde openbeukte. Dit seizoen kwam Van Imschoot op twee bekerwedstrijden na niet in actie en stuurt hij bijgevolg ook aan op een transfer.

"Ik begrijp er niets van", reageert de 30-jarige Van Imschoot in een gesprek met onze redactie. "De voorbije seizoenen speelde ik vrijwel alles en dit jaar kom ik gewoon niet aan de bak. Nochtans krijg ik positieve commentaren. Iedereen vraagt mij wat er scheelt, waarom ik geen kansen krijg".

"Met trainer Van Wijk heb ik absoluut geen probleem", ontkent de middenvelder een eventueel vertroebelde relatie met de Bergense coach. "Van Wijk boekt resultaten dus kan niemand hem iets verwijten. Na de bekerwedstrijden waarin ik acteerde, was hij ook bijzonder tevreden. Het is voor mij echt een mysterie. Bergen is een prachtige club en er is veel wederzijds respect. Ik heb veel voor hen gedaan, wat ook omgekeerd geldt. Maar deze situatie weegt op mij en is niet langer leefbaar".

Ook voor zijn periode in het shirt van de Draken stond Van Imschoot steevast in de basis bij zowel Sint-Truiden als Westerlo.

"Deze situatie is nieuw voor mij. Ik heb altijd ongeveer tachtig procent van de wedstrijden gespeeld", herinnert de Tienenaar zich. "Ik stel mijzelf dikwijls in vraag, maar kan enkel vaststellen dat het probleem niet bij mij ligt. Het is zinloos om elke week droevig te zijn en te piekeren omdat je gepasseerd wordt".
 

Van Imschoot hoopt dat het probleem zich snel zal oplossen en duimt dat er in de transferperiode een andere club uit de bus komt. De inwoner van Zoutleeuw werd eerder gelinkt aan STVV, maar denkt niet dat hij snel in zijn achtertuin aan de slag kan gaan.

"Samen met mijn manager heb ik een aantal clubs, waaronder STVV, gepolst", legt Van Imschoot uit. "De Truienaars namen contact op met Bergen om naar de voorwaarden te informeren, maar eigenlijk zijn zij niet meteen op zoek naar spelers voor mijn positie. Hun prioriteiten liggen op dit moment elders, waardoor een overgang voorlopig niet aan de orde lijkt. Ondertussen heb ik ook zelf mijn situatie met Bergen besproken en een uitleenbeurt van 6 maanden zou voor beide partijen een goede oplossing zijn".

"In het huidige systeem met de play-offs wacht ik liever niet tot 31 januari om bij een nieuwe club terecht te komen want dat is zinloos. Hopelijk komt er eerstdaags iets uit de bus en anders begin ik vol nieuwe moed en hoop terug in Bergen", aldus Tom Van Imschoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties