Interview Mathijssen: "Positief blijven"

Tomas Taecke
| 36 reacties
Mathijssen: "Positief blijven"
Foto: © SC

Deze week was even bewogen als altijd op het Kiel. Er is de uitgaande transfer van Kagelmacher en ook rond Sidibe was het allesbehalve rustig. Jacky Mathijssen pleit voor kalmte en wil het positivisme bij de Ratten bewaren.

Nu de winterstop en de oefenstage achter de rug zijn, richt Jacky Mathijssen zijn pijlen op de eerste wedstrijd van de terugronde. En die eerste partij vindt zaterdag plaats op Sclessin. Beerschot tracht het tweede luik van de competitie in te zetten met een stunt tegen Standard.

Over de Rouches: "Je kan niet mooier starten dan met een uitwedstrijd tegen Standard. Met zo'n wedstrijd zit je meteen weer in de roulatie, moet je direct vol aan de bak. De omstandigheden voor de Rouches zijn dwingend, in die zin dat ze zich geen nederlaag kunnen veroorloven. Wij mogen ons niet ingraven want dan valt er altijd wel eentje binnen".

Over Kagelmacher: "De groep heeft het moeilijk met zijn vertrek. We verliezen niet enkel onze aanvoerder maar ook een fantastische voetballer. Wanneer het moeilijk was, kon Gary ons over de streep trekken. Je kan dat niet meteen verlangen van zijn vervanger. We moeten ons neerleggen bij deze situatie, hier kan je niet veel tegen inbrengen".

Over Sidibe: "Ik betreur het feit dat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer en niet kwam opdagen voor de winterstage. Laat ons eerlijk zijn: slechts vier mensen kunnen deze groep boven de middelmaat tillen. Sidibe, Kagelmacher, MacDonald en Losada. Als twee van die vier mensen vertrekken, dan lever je kwaliteit in. Sidibe en Kagelmacher zijn ook aanjagers, spelers die je nodig hebt. Zonder hen zullen we meer verliespunten lijden, dat is duidelijk". 

Over Stijn Stijnen: "Stijn is trainingsfit, maar nog niet wedstrijdfit. Op stage heb ik hem een volledige oefenwedstrijd laten spelen, terwijl daar risico's aan verbonden waren. Ik ben tevreden dat ik over drie volwaardige doelmannen kan beschikken. Dat blijft een luxeprobleem".

Mathijssen legt zich neer bij de uitgaande transfers en wil vooruit kijken. De Beerschot-coach pleit voor positivisme:

"Het heeft geen zin om ontevreden te zijn. Andere jongens die tot op heden minder aan bod kwamen kunnen zich nu bewijzen. Ik hoop dat iedereen binnen en buiten de club begrip heeft voor de situatie. In die zin kunnen we vooruit kijken en onze ambities nastreven. Belangrijk is dat het positivisme aanhoudt. Op stage hebben we het overigens fantastisch gedaan", aldus Mathijssen.

Mathijssen heeft Wim De Decker aangesteld als de nieuwe aanvoerder van Beerschot. Ozturk werd van de B-kern overgeheveld naar de fanions en maakt deel uit van de achttienkoppige wedstrijdkern. Mikulic ontbreekt wegens schorsing en Angeli revalideert nog steeds na een knieoperatie.

De wedstrijdselectie: Maes, Pačovski; Fjoluson, Malul, Van der Heyden, Wuytens; De Decker, Delič, Losada, Nyoni, Omolo, Öztürk, Porokara, Rojas; Dayan, François, Laerenbergh, MacDonald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties