Nieuw elan voor de jeugdwerking van KFC De Schroevers Moorsel

Fabian Morren
| 0 reacties
Nieuw elan voor de jeugdwerking van KFC De Schroevers Moorsel
Foto: © SC

Nieuwe jeugdcoördinator Freddy Van Kut, jeugdvoorzitter Peter Robyns en een tienkoppig vrijwillig jeugdbestuur zorgen voor vernieuwing en uitbreiding van de jeugdwerking van De Schroevers.

Ze willen meer plaatselijke jeugd aantrekken, want, zoals Freddy zegt: “Voetballen leer je onder de eigen kerktoren”. Door het vertrek van Jimmy Segers als hoofdtrainer, maar tevens jeugdcoördinator, was er een belangrijke op te vullen leegte voor de jeugdwerking van KSC De Schroevers. De voorzitter van de club, Kris Meert, stelde meteen trainer Peter Robyns aan als jeugdvoorzitter. Trainer Robyns schaarde algauw een jong en enthousiast jeugdbestuur rond zich ter ondersteuning, bestaande uit jeugdtrainers en ouders van jeugdspelers.

Binnen de kortste keren wist hij ook Freddy Van Kut voor de Schroeverskar te spannen. Freddy was eerder jarenlang jeugdcoördinator bij SK Herdersem en kent dus het klappen van de zweep. Gedreven door het verlangen zich weer in te zetten voor jeugdvoetbal en aangestoken door het enthousiasme van het nieuw jeugdbestuur, ging Freddy in op het verzoek van De Schroevers om jeugdcoördinator te worden. Freddy werd eind december tijdens het kerstfeest van de kleine Schroevers officieel voorgesteld aan de spelertjes en hun ouders.

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor de jeugdwerking van de club. In samenspraak met de algemene beheerraad van de club onder leiding van voorzitter Kris Meert wil het nieuw jeugdbestuur belangrijke veranderingen bewerkstelligen. De dynamiek die ex-coördinator Jimmy Segers voorzichtig in gang zette, komt in een stroomversnelling terecht. Een team van wilskrachtige trainers en ouders zet zich vanaf nu in voor de belangen van de jeugdspelers, onder leiding van de nieuwe jeugdcoördinator Freddy Van Kut en jeugdvoorzitter Peter Robyns.

Een van de voornaamste doelen is om weer van elke leeftijdsklasse een voltallig team te hebben en elk van deze teams volwaardige trainingsmogelijkheden, een degelijke uitrusting, leerrijke stages en jaarlijkse groepsactiviteiten aan te bieden. Het oud kaatsplein tussen het voetbalterrein en restaurant I Mafiosi werd recent door de stad Aalst aan De Schroevers ter beschikking gesteld als extra oefenterrein, meteen een mooie bijdrage aan een uitbreiding van de trainingsmogelijkheden. Vanaf het volgend seizoen zal een nieuw jeugdreglement van kracht zijn. Discipline, zelfredzaamheid en sportiviteit zullen hierin voorop staan.

Als u geïnteresseerd bent om het volgend voetbalseizoen, 2012-2013, uw kind(eren) tussen 6 en 12 bij KSC De Schroevers te laten spelen, neem dan zeker nu al contact op met de club! Uw kinderen zijn ook welkom op de paasstage van De Schroevers, van 10 tot 13 april 2011. Contacteer het jeugdbestuur via mail op het adres jeugdsmoorsel@gmail.com voor meer informatie over inschrijving. Als gediplomeerd jeugdtrainer kan u zich via hetzelfde adres kandidaat stellen bij de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties