AA Gent rekruteert jeugdspeler

Melissa Maes
| 28 reacties
AA Gent rekruteert jeugdspeler
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent laat Armin Cerimagic een profcontract tekenen. Daarvoor moest de Bosniër als niet-EU-buitenlander wachten tot zijn achttiende verjaardag. Vandaag zette hij zijn handtekening onder een overeenkomst voor 2,5 jaar.

Armin Cerimagic was voorbestemd om op veertienjarige leeftijd aan te sluiten bij Internazionale nadat hij er op zijn twaalfde een eerste keer op stage mocht. De centrale middenvelder en zijn familie vonden het echter te vroeg om op die leeftijd alleen in het buiten te verblijven en Cerimagic bleef bij zijn oude club Zeljeznicar Sarajevo.

Op zijn zestiende kwam de jonge Bosniër in het vizier van de Buffalo's en werd hij prompt uitgenodigd voor een stage. AA Gent slaagde erin Cerimagic te overtuigen om zijn eerst profcontract bij de blauw-wit te tekenen.

Echter, als niet-EU-buitenlander kon Cerimagic geen contract tekenen voor zijn achttiende verjaardag. Daarom pendelde hij de voorbije twee jaar op en neer tussen Sarajevo en Gent.

“Door hem telkens opnieuw voor stages uit te nodigen, kon Armin in tussentijd AA Gent en het Belgische voetbal beter leren kennen. Met het rekruteren van de jonge Bosniër geeft AA Gent opnieuw de kans aan een talentrijke jeugdspeler”, klinkt het bij de Gentse club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties