Interview Martens over nieuwe managementteam: "Dit mag je gerust een stijlbreuk noemen"

Martens over nieuwe managementteam: "Dit mag je gerust een stijlbreuk noemen"
Foto: © SC

Met toch wel enige fierheid heeft Algemeen Directeur van de KBVB, Steven Martens, deze namiddag zijn 'nieuw' managementteam voorgesteld. Benoît Thans neemt de fakkel over van Francky Dury als technisch directeur, maar daar stopt het niet.

Johan Walckiers in Brussel

Benoît Thans is zeker geen onbekende, maar heeft nog geen ervaring als manager. Hij speelde tijdens zijn actieve carrière voor Club Luik, Lens, Standard, Antwerp, Bellinzona, Westerlo, Beveren en La Louvière. Daarna volgde een loopbaan als tv-analist. Thans was eerder al één van de twee topkandidaten voor de functie van technisch directeur, maar toen ging de voorkeur nog naar Francky Dury, die ondertussen na zes maanden al terugkeerde naar Zulte Waregem.

Daarnaast werden nog drie andere 'nieuwe' mensen voorgesteld. Nieuw tussen aanhalingstekens, want zowel de directeur marketingevents, Filip Van Doorslaer, als de financieel directeur, Tom Borgions, worden uit de eigen rangen gepromoveerd. Daarnaast haalt Steven Martens zijn vertrouwensman Bob Madou, die vooral in tennismilieus werkte, terug aan zijn zijde om het communicatiebeleid uit te stippelen.

"Wij willen een langetermijnpolitiek doorvoeren", aldus Martens. "We hebben vooral jonge, sterke en dynamische mensen aangetrokken. Je kan dit gerust een stijlbreuk noemen ja. Met dit team wil ik snel progressie maken. Ik wil ook het Uitvoerend Comité en de voorzitter (François de Keersmaecker, die niet bij de voorstelling was, nvdr.) bedanken. Zij hebben mij het mandaat gegeven om mijn werk te doen. Ze geven mij de kans om mijn mensen aan te trekken. De voorzitter heeft me dan ook gezegd dat hij niet aanwezig hoefde te zijn, want dit zijn mijn keuzes."

Martens krijgt dus een soort van 'carte blanche' om het product Rode Duivels verder aan de man te brengen. Maar natuurlijk ook om sportieve resultaten te halen. "Ja, deze uitbreiding van het management kost geld, maar er is een bepaald budget aanwezig om dat te doen. Het werk van Filip Van Doorslaer mag daarin niet onderschat worden. De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe sponsors bijgekomen. Iedereen hier is verantwoording verschuldigd aan mij. En ik moet de voorstellen dan voorleggen op het Uitvoerend Comité. Die moeten op lange termijn denken, wij moeten de problemen van elke dag oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties