"Sportmedische keuring verplicht maken"

Melissa Maes
| 7 reacties
"Sportmedische keuring verplicht maken"
Foto: © SC

De KBVB verplicht de vierhonderdduizend aangesloten jeugdspelers een sportmedische keuring te ondergaan. “Door spelers op voorhand te screenen, worden de meeste gevallen van plots hartfalen voorkomen”, aldus sportarts Chris Goossens in HLN.

Afgelopen weekend zeeg opnieuw een jonge voetballer neer tijdens een wedstrijd. De zestienjarige speler uit Merksem was maandag nog altijd kritiek. Het is het zoveelste dramatische geval in een lange rij van hartstilstanden op het veld.

De KBVB trekt aan de alarmbel. “We willen een sportmedische keuring verplicht maken. Dat is binnen de medische commissie besproken”, zegt woordvoerder Stefan Van Loock. Hoe en wanneer de verplichting wordt ingevoerd, is nog niet beslist.

“Gemiddeld zouden vijf sporters op de honderdduizend risico lopen. Met een degelijk uitgevoerde test haal je de overgrote meerderheid van de risicogevallen er op voorhand uit”, aldus Chris Goossens. Een sportmedische keuring kost vijftig tot zestig euro. Het RIZIV betaalt er niets van terug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties