Interview Beyens gelooft in stunt: "Bergen komt niet gerust naar ons"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Beyens gelooft in stunt: "Bergen komt niet gerust naar ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kan Rupel Boom opnieuw voor een stunt zorgen en Bergen uitschakelen? Bjorn Beyens gelooft, ondanks de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd, nog rotsvast in de kansen van Rupel Boom. "Er kan wel iets gebeuren", klinkt het.

Rupel Boom verloor de heenwedstrijd dan wel met 3-1 maar die uitslag gaf volgens Beyens geen juiste weergave. "Wij kregen een hele lichte rode kaart en Bergen scoorden vanuit buitenspel." Dat maakt dat het geloof in de halve finale van de Beker van België nog aanwezig is en de derdeklasser zijn huid heel duur zal verkopen.

"Onze groep is volledig, we kunnen die wedstrijd op volle sterkte aanpakken. De rode kaart van Poorters is kwijtgescholden, op de beelden was te zien dat de overtreding eigenlijk niet langs achter was dus valt zijn schorsing weg. Het zal moeilijk worden maar ik geloof dat er nog een kans is voor ons. Als wij op voorsprong kunnen komen, dan zou het wel eens heel spannend kunnen worden", voorspelt Beyens tegenover onze redactie.

"Deze wedstrijd leeft heel hard bij de spelersgroep, het is ook iets uniek."
Bjorn Beyens

"In de heenwedstrijd zat er zeker meer in dan die 3-1 maar gelukkig scoorden we nog die éne goal want op die manier hebben we de terugmatch gered. Toch geeft die 3-1 de waardeverhouding niet juist weer, vooral in de eerste helft waren we zeker de evenknie van Bergen. Zij scoren kort voor rust en kort na rust maar als wij het daar iets beter uitspelen, dan konden we zelf nog op voorsprong komen. We kwamen in de 60e minuut met 10 te staan en toen werd het natuurlijk heel moeilijk."

Goede organisatie
"Als we op achterstand komen, zal het heel moeilijk worden maar als we kunnen voor komen, zou het schitterend zijn.  We moeten deze wedstrijd aanpakken vanuit een goede organisatie en dan zie ik wel mogelijkheden."

"Deze wedstrijd leeft, net zoals die tegen Anderlecht. We kunnen op volle sterkte spelen, er zal veel publiek zijn en het gaat toch om een ticket voor de halve finale. We zijn de heenmatch, gezien de omstandigheden, nog goed doorgekomen. Het leeft hard bij de spelersgroep, het is ook iets uniek. Anderlecht was al schitterend maar het zou helemaal geweldig zijn als we nu de halve finale kunnen  halen."

"Ik denk dat Bergen toch niet helemaal gerust naar ons komt, zij hebben afgelopen weekend zwaar verloren. Stel dat wij op 1-0 kunnen komen, dan zou de schrik er bij hen wel eens kunnen insluipen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties