Sollied: "Goede bekerreputatie, maar kan toeval zijn"

Melissa Maes
| 5 reacties
Sollied: "Goede bekerreputatie, maar kan toeval zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft een sterke bekerreputatie, maar volgens trainer Trond Sollied biedt dat geen garantie. "Lokeren is een moeilijke tegenstander."

Melissa Maes in Gent

Trond Sollied heeft het verlies tegen Lierse nog niet goed verteerd (2-1). “We hebben toen twee goals weggegeven, dat kan niet. Als we de nul houden, dan winnen we. Maar nu moeten we die wedstrijd tegen Lierse vergeten, vandaag is er opnieuw een match.”

“De Beker van België is de snelste weg naar Europa. AA Gent heeft een goede cupreputatie, maar dat kan ook toeval zijn. De statistieken tonen aan dat we een topteam zijn in de beker, maar dat biedt geen garantie.”

“Lokeren is een moeilijke tegenstander. We houden ook de heenwedstrijd (1-1)  in onze gedachte (toen scoorde Mokulu na elf seconden, red.). We hebben van die fase veel geleerd”, zegt Sollied met een glimlach.

Zou het een verrassing zijn als Lokeren AA Gent uit de beker wipt? “Een uitschakeling zou geen verrassing zijn, omdat twee eersteklassers tegenover elkaar staan. Het zou een ander verhaal zijn als een tweedeklasser de tegenstander zou zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties