Interview Kljestan: "De kloof moet nog wat groter worden"

Kljestan: "De kloof moet nog wat groter worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sacha Kljestan staat hoog aangeschreven in het boekje van Ariël Jacobs. De Amerikaan zorgt voor het evenwicht op het Anderlechtse middenveld. Met Lucas Biglia aan zijn zijde kan hij zijn voornaamste wapen bovenhalen: zijn loopvermogen.

"De sleutel tot ons succes is onze organisatie en onze discipline", aldus Kljestan. "We maken het verschil met onze dichtste achtervolgers en dat doet deugd. Na Brugge en Kortrijk zal Gent een volgende serieuze waardemeter worden. We willen zoveel mogelijk punten tussen ons en de concurrentie hebben voor de play-offs, zelfs al worden de punten gedeeld door twee. De kloof moet nog wat groter worden."

"We willen vermijden wat we vorig seizoen aan de hand hadden. Tegen de ploegen van de topzes hebben we ons altijd al laten gelden. En ook in de Europa League doen we het goed. Het is niet slecht dat al die topmatchen zich zo snel opvolgen. De verwachtingen voor de volgende maanden zijn zeer hoog."

De heenwedstrijd eindigde op 0-1 na een weinig hoogstaande match. Het ontlokte Gent-trainer Trond Sollied zelfs de woorden: "Dit was meer tennis dan voetbal". "Als ik me zorgen moet maken over wat andere trainers zeggen over ons, ben ik nog niet thuis", zei Kljestan schamper. "Daar hecht ik geen belang aan. Alles wat ik weet is dat we ginder wonnen, de manier waarop kan me gestolen worden, net als de commentaar van anderen. We verwachten dinsdag hetzelfde te doen: gewoon winnen."

De supporters scandeerden zaterdag na de wedstrijd 'USA, USA,...'. "Het deed me echt deugd. Ik recupereer veel ballen en geef me altijd volledig. Ik denk dat de supporters mijn inzet wel appreciëren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties