Reactie Gillet: "Maturiteit werd beloond"

Gillet: "Maturiteit werd beloond"
Foto: © SC

Guillaume Gillet stond dinsdag voor één keer niet aan het kanon. Anderen namen de doelpunten deze keer op zich, maar de middenvelder was toch weer belangrijk voor Anderlecht. "Hopelijk kunnen we dit ook tegen de 'kleintjes' brengen", zei hij na de match.

Johan Walckiers in Anderlecht

Gillet zag zijn ploeg een valse start nemen. "De eerste tien minuten zaten we niet goed in de wedstrijd", zag hij. "Daarna hebben we het hoofd opgeheven. Met het aantal kansen dat we afdwongen, hadden we meer dan 2-1 bij de rust verdiend. Er stond echter een sterke keeper in de goal. Dankzij die Padt werd de score niet hoger. Gent heeft een doelman voor de toekomst beet."

Opmerkelijk ook hoe kalm Anderlecht deze keer bleef bij een achterstand. "Deze ploeg heeft veel maturiteit en veel ervaren spelers. Ook tegen Kortrijk bleven we kalm. Ploegen uit de topzes liggen ons blijkbaar wel. Vingers gekruist dat het zo blijft. Alleen moeten we dat nu ook tegen de 'kleinere ploegen' doortrekken. Hopelijk hebben we lessen uit het verleden getrokken. Daarnaast krijgen we ook nog Genk en Standard. Die wedstrijden moeten we hetzelfde aanpakken als vanavond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties