Scheidsrechter Guerreiro debuteert in hoogste afdeling

Tomas Taecke
| 11 reacties
Scheidsrechter Guerreiro debuteert in hoogste afdeling
Foto: © SC

Carlos-Manuel Alho Guerreiro blaast vanavond voor het eerst een wedstrijd in eerste klasse op gang. Robert Jeurissen en zijn afgevaardigden zullen de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Beerschot nadrukkelijk volgen.

De 28-jarige Carlos-Manuel Guerreiro zal zich woensdagavond voor het eerst ontfermen over de leiding van een wedstrijd uit de Jupiler Pro League. De man uit d’Aiseau-Presles moet het treffen tussen Essevee en Beerschot in goede banen leiden. Na Nzolo is hij de tweede ref uit de buurt van Charleroi die zal fluiten op het hoogste niveau.

Guerreiro werkt bij de NMBS maar is wel degelijk klaar om zijn eerste wedstrijd stipt op gang te blazen: "Ik wil mij vooral niet onnodig nerveus laten maken voor de wedstrijd", zegt de scheidsrechter in een gesprek met Sudpresse. "Mijn manier van fluiten is vooral gebaseerd op de dialoog met de spelers. Het is een voordeel dat ik zowel Frans, Nederlands, Engels en Portugees spreek. Vooral voor de Braziliaanse spelers is dit handig. Doordat ik een debutant ben zullen de spelers mij waarschijnlijk op de proef stellen, maar ik ben niet van plan mij te laten beïnvloeden", aldus Guerreiro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties